Ağlattın Ege’yi Ferdi Zeyrek…

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ziyaretlerimiz olur bizim; Türkiye Meclis Üyeleri Birliği olarak sık sık belediye başkanlarını ziyaret ederiz. Toplu fotoğraflar çekilir, hatıralar birikir. Ancak çok nadiren birebir fotoğraf çektirme isteğim olur. Çoğu siyasetçi birbirine benzer; yüzlerinde kalıplaşmış tebessümler, dillerinde ezberlenmiş cümleler. Ama bir gün… Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile gerçekleştirdiğimiz yarım saatlik bir sohbette farklı bir enerji aldım. Karşımda; naif, insancıl, cana yakın, güler yüzlü, samimi ve içten duygularını yansıtan farklı bir siyasetçi vardı. O an “Ben bu başkanla özel bir fotoğrafım olsun istiyorum,” dedim ve çekildik o kareyi. Bugün dönüp o fotoğrafa bakınca içim titriyor… Sonrasında kendisini daha yakından takip ettim. Ve gördüm ki o farklı başkan, Manisa’da sadece görev yapmıyor, is değil, iz bırakıyor… Dürüst, Ulaşılabilir ve Sosyal Belediyecilik... Geçtiğimiz 15 ay boyunca, Ferdi Zeyrek halkın gönlünde ayrı bir yer edindi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 57,26 gibi yüksek bir oranla başkan seçildi ama sonrasında yapılan anketler bu oranın yüzde 75’lere çıktığını gösterdi. Bu artış, görevde geçen sürede halkın güvenini daha da pekiştirdiğinin açık göstergesiydi. Başkan Zeyrek, göreve gelir gelmez halkla doğrudan iletişim kurmayı benimsedi. İlçe ilçe, mahalle mahalle dolaştı; muhtarları, vatandaşları dinledi. Sorunlara ortak akılla çözüm üretmeye çalıştı. Bu yaklaşımıyla belediyeyi ulaşılabilir, adil ve herkese eşit hizmet sunan bir yapıya dönüştürdü. ŞEFFAFLIK VE SOSYAL SORUMLULUK En başından beri, “Belediyenin her kuruşunun hesabını halka vereceğiz” diyerek şeffaflık vurgusu yaptı. Altyapı yatırımlarında ciddi adımlar attı, su israfını önleyici projeleri hayata geçirdi. Sosyal belediyecilik alanında da fark yarattı. “Halk Market” projesiyle, kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri halka uygun fiyatlarla ulaştırdı. Gerçekten halkın yanında olan, onların derdini dert edinen bir belediyecilik anlayışı sergiledi. DEMOKRATİK DEĞERLERE BAĞLI BİR LİDER Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmalarda da demokrasiye olan inancını sık sık dile getirdi. “Bir yöneticiyi halk seçer, yine halk görevden alır” diyerek, halk iradesine olan bağlılığını her fırsatta gösterdi. Manisa’nın Ferdi’si, Türkiye’nin evladı. Ferdi Başkan’ı tanıyan herkesin ortak bir görüşü vardı: O, halkla iç içe, çözüm odaklı, duyarlı bir liderdi. Manisalılar onun adımlarını gururla izledi, projelerini takdirle karşıladı. Ancak bugün tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Manisa sadece bir belediye başkanını değil, Türkiye farklı bir siyasetçiyi, Ege ise yürekleri fetheden bir insanı kaybetti. CHP Genel Başkanı ve çocukluk arkadaşı Özgür Özel’in cümleleri aslında hepimizin duygularına tercüman oldu: “Dünyada tanıdığım en iyi insan, en iyimiz, en çalışkanımız, en dürüstümüz... Ben aklımın yarısını, kalbimin yarısını kaybettim.” Nasıl geldiğin değil, nasıl gittiğin önemli! Evet, bu ülkede belediye başkanı olabilirsiniz, milletvekili olabilirsiniz. Ama gıyabınızda “dürüst, onurlu, çalışkan” diye anılmıyorsanız hiçbir şeysiniz. Ferdi Zeyrek, bu dünyadan göçerken sadece Manisa’yı değil tüm Türkiye’yi ağlattıysa, işte orada asıl gerçek ortaya çıkıyor: Nasıl geldiğiniz değil, nasıl gittiğiniz önemli… Mekânın cennet olsun, nur içinde yat Büyük Başkan. Seni hiç tanımamış olanlar bile seni sevdi, saygı duydu. Çünkü sen halkın içinden çıktın, halk gibi yaşadın ve halk gibi gittin…

Geri