AĞAÇ...

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, ülkemizde yaz aylarının başlamasıyla, iki sorun ortaya çıkıyor. Bunlardan biri: Orman yangınları... Bir diğeri de: Boğulma vakaları dır. Aslına bakarsanız, bu iki sorunun temelinde yatan neden: "Bundan birşey olmaz" anlayışıdır. Oluyor işte... Her yıl insan ihmalinden dolayı, onlarca can, binlerce hektar Orman yok olup gidiyor. Hiç kusura bakılmasın... Ne canımızın yedeği var. Ne de Ormanlık alanlar bitmez tükenmezdir. Biz böyle pervasız davrandıkça, elbette bir gün Ormanlarda bitecek... Unutmayalım... Ormanlar bittiğinde dünyada yaşamda bitecek... Bugün insanoğlu aç ve susuz bir miktar durabiliyor. Ama temiz hava olmadan iki dakika bile duramıyor. O yüzden hiçbir gerekçe, ORMAN ve AĞAÇ katliamını haklı hale getirmez... Bu ister, insanların faydasına olan bir yol için olsun... Bu ister, memlekete katkı sağlayacak bir faaliyet için olsun... Dedim ya... AĞAÇ katliamını hiçbir gerekçe haklı hale getirmez... Eskiler: -"Yaş kesen baş keser" diyerek bu konuda son noktayı koymuşlardır. Evet AĞAÇ da senin benim gibi canlıdır. O da senin benim gibi Allah'ın kuludur. Onun da kendi lisanıyla, Yüce Mevla'yı zikri vardır. Ha sen bunu duymuyorsan, suç AĞACIN değildir. Sevgililer Sevgilisi SAV. -"Kıyamet koptuğunu görseniz, elinizdeki AĞACI dikin" dememiş mi? Allah aşkına söyleyin... AĞAÇ konusunda hassas olunması gerektiğini belirten bundan ala SÖZ var mı? Dikkatinizi çekerim... Efendimiz SAV. Kıyamet koptuğunu görseniz, NAMAZ kılın demiyor; AĞAÇ dikin diyor. Umarım... Buradaki teşbih hakkınca anlaşılır.

Geri