94. İEF’de miniklere çevre dersi! İzmirli çocuklar çevreyi oyunla öğreniyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında kentteki çocuklar için çevre duyarlılığı ve bilinci kazandırmayı amaçlayan etkinlikler düzenledi. Dobi Eğitim Otobüsü ve Sanal Gerçeklik Oyunu ile çocuklar, geleceğe temiz bir dünya bırakmanın yollarını öğreniyor.

DİJİTAL VE EĞİTİCİ ETKİNLİKLER

Kültürpark’ta kurulan otobüs ve oyun alanında, doğal kaynakların korunması, enerji verimliliği ve sürdürülebilir atık yönetimi konularında interaktif eğitimler veriliyor. Dobi Eğitim Otobüsü’nün içinde bilgi merkezi, oyun bölümleri, dönüşüm görselleri ve eğitim sinema alanı bulunuyor. Sanal gerçeklik oyunu ise çocukları 2050 yılına götürüp çevresel felaketleri gösteriyor, ardından doğru adımlar atarak dünyayı kurtarmalarını sağlıyor.

Cevreeee

Çevre mühendisi Burak Andaç, etkinliklerle çocukların teknolojiyle çevre bilinci kazandığını ve geri dönüşlerin olumlu olduğunu söyledi. Otobüste etkinliğe katılan Emre Tuncer de, “Amacımız çocuklarımıza farkındalık yaratmak. Eğlenirken öğreniyorlar” dedi.

ÇOCUKLARDAN HEYECANLI YORUMLAR

Minik katılımcılar etkinliği çok sevdiğini dile getirdi:

Tanem Şen: “Oyunda kirlenen çevreyi temizlemek için doğru adımları atacağız. Çevreyi, ağaçları çok seviyorum.”

Furkan Asil Eroğlu: “Çocuklar gelip katılsınlar, çok eğlenceli.”

Yağmur Özen: “Geri dönüşüm etkinliğini çok sevdim, burayı çok sevdim.”

Orhan Çağrı Uyanık: “Musluğu kapattım, ışığı kapattım. Güzel bir tecrübeydi.”

Etkinlikler, çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir deneyim sunarak çevre bilincini aşılamayı sürdürüyor.

Geri