8 Eylül’de okullar saat kaçta başlayacak? İlk gün ders saatleri değişti! İşte Valilik açıklaması...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 2025-2026 eğitim-öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve veli için ilk ders zili bu tarihte çalacak.

İSTANBUL'DA İLK GÜN SAAT DÜZENLEMESİ

İstanbul Valiliği, okul servisleri ve güzergah trafiğinde yoğunluk yaşanmaması için ilk gün ders saatlerini düzenledi. Valilik açıklamasında, “08 Eylül Pazartesi günü ilimizde bulunan resmi-özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretimin 10.00-15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

GAZİANTEP’TE DEĞİŞİKLİK

Gaziantep Valiliği de 8 Eylül Pazartesi günü için Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde okulların başlangıç saatlerini düzenledi. Açıklamada, yoğunluğu azaltmak amacıyla derslerin saat 10.00’da başlayacağı bildirildi.

TEKLİ VE İKİLİ EĞİTİM UYGULAMASI

Valilik duyurusuna göre, tekli eğitim yapan okullarda dersler 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacak. İkili eğitim yapan okullarda ise sabahçı ve öğlenci gruplar için okul müdürlüklerinin planlamasına göre ders saatleri yine 10.00-15.00 arasında uygulanacak.

SADECE İLK GÜN GEÇERLİ

Gaziantep Valiliği’nin açıklamasında, düzenlemenin yalnızca 8 Eylül Pazartesi günü geçerli olduğu, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki tüm okulları kapsadığı vurgulandı.

NTV

Geri