A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025-YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını 8 Eylül 2025 saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr
adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntüleyebilecek.
ÖSYM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“2025-2026 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Başkanlığımızca merkezî olarak yapılan 2025 Özel Yetenek Sınavı’nın (2025-ÖZYES) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.”
Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), üniversitelerin spor bilimleri fakülteleri, beden eğitimi ve spor yüksekokulları, konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakülteleri gibi özel yetenek gerektiren bölümlere öğrenci seçmek için yapılır.
ÖZYES puanı, YKS-TYT puanıyla birlikte değerlendirilir.
Adayların öncelikle TYT’den asgari puanı alması gerekir.
Daha sonra ÖZYES puanı ile birlikte yerleştirme yapılır.
NTV
adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntüleyebilecek.
ÖSYM’DEN RESMİ DUYURU
ÖSYM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“2025-2026 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Başkanlığımızca merkezî olarak yapılan 2025 Özel Yetenek Sınavı’nın (2025-ÖZYES) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.”
ÖZYES NEDİR?
Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES), üniversitelerin spor bilimleri fakülteleri, beden eğitimi ve spor yüksekokulları, konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakülteleri gibi özel yetenek gerektiren bölümlere öğrenci seçmek için yapılır.
ÖZYES PUANI NASIL KULLANILIR?
ÖZYES puanı, YKS-TYT puanıyla birlikte değerlendirilir.
Adayların öncelikle TYT’den asgari puanı alması gerekir.
Daha sonra ÖZYES puanı ile birlikte yerleştirme yapılır.
NTV