2025 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş sürüyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ortaokul son sınıf öğrencileri için eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 15 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, aldıkları puanlarla hayallerindeki iyi bir Anadolu lisesinde eğitim alma şansını yakalamak için uzun süredir hazırlandı. Şimdi ise en çok merak edilen konu, 2025 LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi takvimde yer alan bilgilere göre, 2025 LGS sınav sonuçları 11 Temmuz’da erişime açılacak. Sonuçlar, adayların “ adresi üzerinden görüntülenebilecek. Bu yıl sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek; dolayısıyla öğrenciler ve velilerin sonuçları internet üzerinden takip etmeleri gerekiyor. LGS sonuçları açıklanır açıklanmaz öğrenciler, puanlarına göre liselere tercihlerini yapacak. Tercih dönemi 14 Temmuz’da başlayıp 24 Temmuz’a kadar devam edecek. Sınavda elde edilen sayısal ve sözel puanlar doğrultusunda tercihler şekillenecek ve adaylar bu puanlar ışığında kendilerine en uygun liseye yerleşmeye çalışacak. Bu süreçte özellikle iyi liselerde eğitim almak isteyen öğrenciler, tercihlerini dikkatlice değerlendirmeli. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ise 4 Ağustos 2025 tarihinde gerçekleşecek. Bu tarihte, tercih döneminde alınan başvurular doğrultusunda hangi öğrencilerin hangi liseye yerleştiği ve boş kontenjanların durumu ilan edilecek. Bu açıklama, öğrencilerin yerleştirme sürecinde son durumu görmeleri açısından büyük önem taşıyor. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 4-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Birinci ve ikinci nakil tercih başvuruları ile sonuçları bu süreçte duyurulacak. Nakil süreci, öğrencilere yerleştirme sonrası yer değiştirme ve boş kalan kontenjanlara yerleşme fırsatı sunuyor. 2025 LGS süreci, sınav heyecanının sona ermesinin ardından sonuçların açıklanması, tercihlerin yapılması ve yerleştirmelerin tamamlanmasıyla son bulacak. Öğrenciler ve aileleri, bu dönemi yakından takip ederek doğru kararlar vermeye çalışacak. İyi bir lisede eğitim almak isteyen adaylar için sürecin her aşaması büyük önem taşıyor. MEB’in resmi internet sitesinden yapılacak duyuruların takip edilmesi ise sürecin sağlıklı ve güncel şekilde yürütülmesi açısından kritik olacak. NTV

Geri