A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına ilk kez yerleşen öğrenciler, ilk kayıt ücreti ödemek zorunda. Bu ücret, güz bazlı yatak bedeli ile güvence bedelini kapsıyor.
İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştiği yurt ve yerleşme tarihine göre değişiklik gösteriyor. Güvence bedeli, kayıt iptali durumunda iade ediliyor. Ödeme sırasında ATM ekranında tutar otomatik olarak gösteriliyor.
Öğrenciler ödemelerini farklı yollarla yapabiliyor:
Ziraat ATM’lerinden (Kartsız İşlemler / Eğitim Ödemeleri)
kyk.gsb.gov.tr üzerinden (E-Ödeme)
Ziraat İnternet Bankacılığı
Ödeme sırasında TC Kimlik numarası ile sorgulama yapıldığında, yurt için ödenecek tutar otomatik olarak ekrana yansıyacak.
Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, öğrencilerin turkiye.gov.tr
üzerinde bulunan “Yurt Kayıt İşlemleri” linkinden taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. Bu onay işleminin ardından yurt kaydı gerçekleşir ve öğrenci aynı gün yurtta barınmaya başlayabilir.
NTV
İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?
İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştiği yurt ve yerleşme tarihine göre değişiklik gösteriyor. Güvence bedeli, kayıt iptali durumunda iade ediliyor. Ödeme sırasında ATM ekranında tutar otomatik olarak gösteriliyor.
İLK KAYIT ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?
Öğrenciler ödemelerini farklı yollarla yapabiliyor:
Ziraat ATM’lerinden (Kartsız İşlemler / Eğitim Ödemeleri)
kyk.gsb.gov.tr üzerinden (E-Ödeme)
Ziraat İnternet Bankacılığı
Ödeme sırasında TC Kimlik numarası ile sorgulama yapıldığında, yurt için ödenecek tutar otomatik olarak ekrana yansıyacak.
YURT KAYDINI TAMAMLAMA
Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, öğrencilerin turkiye.gov.tr
üzerinde bulunan “Yurt Kayıt İşlemleri” linkinden taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. Bu onay işleminin ardından yurt kaydı gerçekleşir ve öğrenci aynı gün yurtta barınmaya başlayabilir.
NTV