2025-2026 eğitim yılı başlıyor: Okullar ne zaman açılacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları hız kazandı. Aileler, tatil programlarını okulların açılacağı tarihe göre şekillendiriyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvim, öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyordu. Buna göre, okullar 8 Eylül Pazartesi günü yeni döneme başlayacak. Yaz Tatili Ne Kadar Sürecek? 2025 yılında yaz tatili, 20 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla resmen başladı. MEB’in takvimine göre, öğrenciler yaklaşık 80 günlük bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılına başlayacak. Bu süre, öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de yeni döneme hazırlanmaları için önemli bir zaman dilimi oluşturuyor. Tatilin uzunluğu, özellikle ilk kez okula başlayacak birinci sınıf öğrencileri ve aileleri için planlama açısından kritik önem taşıyor. İlkokul 1. Sınıflar İçin Uyum Haftası 2025-2026 eğitim yılına özel olarak dikkat çeken bir diğer detay ise uyum haftası. İlkokul birinci sınıf öğrencileri, okullar resmi olarak açılmadan önce uyum haftası kapsamında okula alışma sürecine başlayacak. 1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu etkinlik, küçük öğrencilerin okula adaptasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Aynı tarihte öğretmenler de seminerlerle yeni döneme hazırlanacak. Okulların Açılmasına Kaç Gün Kaldı? Yaz tatilinin sona ermesine ve yeni eğitim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2025-2026 eğitim dönemi, hem öğrenciler hem de eğitimciler için yeni bir başlangıcı simgeliyor. Özellikle veliler, çocuklarının eğitim hayatına sağlıklı ve verimli bir giriş yapabilmesi adına bu takvimi yakından takip ediyor. 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi Velilerin Rehberi Olacak MEB’in yayınladığı takvim, okulların açılış tarihinden uyum haftasına kadar birçok önemli bilgiyi içeriyor. Tatil planlaması yapan aileler, okulların kapanış ve açılış tarihlerini dikkate alarak seyahatlerini ve diğer aktivitelerini organize ediyor. Okula yeni başlayacak birinci sınıf öğrenciler için uyum süreciyle birlikte daha sağlıklı bir eğitim yılı hedefleniyor. ÖĞRETMEN MESLEKİ ÇALIŞMALARI 1 EYLÜL 2025 UYUM HAFTASI 1-5 EYLÜL 2025 1.DÖNEM BAŞLANGICI 8 EYLÜL PAZARTESİ İLK ARA TATİL 10-14 KASIM 2025 YARIYIL TATİLİ 19-30 OCAK 2026 İKİNCİ DÖNEM BAŞLANGICI 2 ŞUBAT 2026 İKİNCİ ARA TATİL 16-20 MART 2026 2025-2026 DÖNEM SONU 26 HAZİRAN RESMİ TATİLLERDE OKULLAR KAPALI OLACAK 2025-2026 eğitim öğretim yılında dini günlerde ve resmi tatil günlerinde okullar kapalı olacak. Açıklanan takvime göre Ramazan Bayramı bu yıl 20,21 ve 22 Mart tarihinde olacak. Kurban Bayramı ise 27 Mayıs’ta başlarken tatil 4 gün sürecek ve 30 Mayıs bayramın son günü olacak. İşte, resmi tatil günleri; 1 Ocak 2026 (Perşembe): Yılbaşı 23 Nisan 2026 (Perşembe): Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1 Mayıs 2026 (Cuma): Emek ve Dayanışma Günü 19 Mayıs 2026 (Salı): Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 15 Temmuz 2026 (Çarşamba): Demokrasi ve Millî Birlik Günü 30 Ağustos 2026 (Pazar): Zafer Bayramı 28 Ekim 2026 (Çarşamba): Cumhuriyet Bayramı Arifesi (Yarım Gün) 29 Ekim 2026 (Perşembe): Cumhuriyet Bayramı NTV

Geri