A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yeni eğitim ve öğretim yılında bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran veya eğitimini sürdüren öğrenciler için akademik yıl çok yakında başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan üniversite açılış takvimi, devlet ve vakıf üniversiteleri arasında farklılık gösterebiliyor.
Üniversiteler, en erken 15 Eylül itibarıyla öğrencilerini kabul etmeye başlayacak. Ancak derslerin başlangıç tarihleri her okulda birbirinden farklı şekilde işliyor.
2025 YKS puanları ile bir programa yerleşen öğrenciler, öncelikle kayıt işlemlerini tamamlayacak. Ardından ders seçme ve ekleme süreçlerini tamamlayarak yükseköğretim fakültelerinde derslere başlayacaklar.
Her üniversitede güz dönemi başlangıç tarihleri farklı olabileceği gibi, devlet ve vakıf üniversiteleri de kendi takvimlerine göre açılış yapacak.
Bazı üniversitelerin 2025 akademik yıl açılış tarihleri şu şekilde:
İstanbul Üniversitesi: 15 Eylül
Marmara Üniversitesi: 22 Eylül
Boğaziçi Üniversitesi: 22 Eylül
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ): 29 Eylül
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ): 29 Eylül
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: 22 Eylül
İstanbul Medeniyet Üniversitesi: 29 Eylül
Sağlık Bilimleri Üniversitesi: 22 Eylül
Ankara Üniversitesi: 22 Eylül
Milli Savunma Üniversitesi: 29 Eylül
Bahçeşehir Üniversitesi: 22 Eylül
Yeditepe Üniversitesi: 6 Ekim
Beykent Üniversitesi: 6 Ekim
Her üniversitenin kesin ders başlama tarihleri için ilgili okulun resmi internet adresinden 2025-2026 akademik takvimi kontrol edilmelidir. Bu sayede öğrenciler, kayıt ve ders başlangıç süreçlerinde aksaklık yaşamayacak.
NTV
Üniversiteler, en erken 15 Eylül itibarıyla öğrencilerini kabul etmeye başlayacak. Ancak derslerin başlangıç tarihleri her okulda birbirinden farklı şekilde işliyor.
KAYIT VE DERS SEÇİMİ SÜRECİ
2025 YKS puanları ile bir programa yerleşen öğrenciler, öncelikle kayıt işlemlerini tamamlayacak. Ardından ders seçme ve ekleme süreçlerini tamamlayarak yükseköğretim fakültelerinde derslere başlayacaklar.
Her üniversitede güz dönemi başlangıç tarihleri farklı olabileceği gibi, devlet ve vakıf üniversiteleri de kendi takvimlerine göre açılış yapacak.
ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞ TARİHLERİ
Bazı üniversitelerin 2025 akademik yıl açılış tarihleri şu şekilde:
İstanbul Üniversitesi: 15 Eylül
Marmara Üniversitesi: 22 Eylül
Boğaziçi Üniversitesi: 22 Eylül
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ): 29 Eylül
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ): 29 Eylül
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: 22 Eylül
İstanbul Medeniyet Üniversitesi: 29 Eylül
Sağlık Bilimleri Üniversitesi: 22 Eylül
Ankara Üniversitesi: 22 Eylül
Milli Savunma Üniversitesi: 29 Eylül
Bahçeşehir Üniversitesi: 22 Eylül
Yeditepe Üniversitesi: 6 Ekim
Beykent Üniversitesi: 6 Ekim
RESMİ TAKVİMLERİ TAKİP EDİN
Her üniversitenin kesin ders başlama tarihleri için ilgili okulun resmi internet adresinden 2025-2026 akademik takvimi kontrol edilmelidir. Bu sayede öğrenciler, kayıt ve ders başlangıç süreçlerinde aksaklık yaşamayacak.
NTV