1 milyonda 1 görülen Lenfoma türünü yendi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr’in aslında oldukça nadir rastlanan ve 1 milyonda 1 görülen bir lenfoma türüne yakalandığı ortaya çıktı. Doğru teşhis, genç hastanın yaşam umudunu artırdı. Kemoterapi ve Kök Hücre Nakli Hayat Kurtardı Almatı ve Astana’da ateşi düşürilemediği için Türkiye’de Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne gelen Azamat Iltyzyr’in durumu, Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Leylagül Kaynar tarafından daha fazla araştırıldı. Lösemiden tamamen farklı bir lenfoma türü taşıdığı belirlenen gence, toplam 4 kür kemoterapi uygulandı. Sonrasında, uygun donör olarak 7 yaşındaki öz kardeşi tespit edildi ve kök hücre nakli başarıyla gerçekleştirildi. Naklin üzerinden 29 ay geçti ve Azamat Iltyzyr, artık sağlığına tamamen kavuştu. “Hayatım Normale Döndü” Yaşadığı zor süreci anlatan Kazakistanlı genç, “Almatı’da 39-40 derece ateşim düşmedi. Sonunda Astana’ya ve oradan da Türkiye’de Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ne geldim. Burada 1 milyonda 1 görülen bu lenfoma türüne yakalandığımı öğrendim. Tedaviler ve küçük kardeşimın bağışıyla sağlığıma kavuştum. Şimdi hiçbir şikâyetim kalmadı, spor yapabiliyorum, çalışabiliyorum. Bu zor dönemi atlatmamda yanımda olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Geri